Milovat své děti je trestné, bít je lepší?

29. 01. 2015 8:08:08
Omlouvám se za sarkasmus v titulku, ale nemohu si pomoct. Události z této oblasti, které se odehrávají v Evropě, u nás a v mém okolí mi zvedají adrenalin. Vstřebat některé paradoxy považuji za nemožné a apatie není můj styl. Někde se toleruje domácí násilí na dětech a někde se tvrdě trestá za krásnou otcovskou lásku. Systéme styď se, nefunguješ!

Všichni vnímají tragédii české maminky, která bojuje o své děti s norskými úřady. Jasně, jde o mezinárodní záležitost, která je politicky a mediálně zajímavá. Dva případy z našich luk a hájů mi ale přijdou ještě drsnější.

Kauza 1: článek / článek
Přehnaná iniciativa a fantazie logopedky vyústila v sebevraždu nařknutého otce (R.I.P.). To je skutečně za hranicí a nechápu zde hned několik věcí. Systém přesně neznám a s trochou empatie chápu rozhodnutí logopedky, celou věc nějak řešit. Mohla to skutečně myslet dobře, ač se evidentně pletla do něčeho, co není v její kompetenci. Naprosto šílené už ale je, jak může sociálka zabavit děti na základě hlášení někoho, kdo na podobný úsudek nemá vzdělání ani právo a navíc dítě viděl ten den prvně. Nekonzultovat věc s okolím, neposlat dítě nejprve na vyšetření k lékaři a psychologovi – zkrátka získat opravdu odborný názor. Vždyť tohle není odebrání hračky psovi, tady jde o rodinu, o city, o lásku, o život. Řídící mechanismus by zde měl být totálně jasný, propracovaný, opatrný a hlavně nezvratný, aby si ho nemohla každá úřednice vyložit podle své aktuální nálady.

Kauza 2:
Kvalitní základní škola, učitelský sbor, děti. Jeden chlapeček chodí do školy pravidelně s modřinami. Na rozdíl od kauzy 1 vídají učitelé dítě denně a dlouhodobě se mají možnost přesvědčit, že si na něm někdo doma chladí žáhu. Nejde tedy o nahodilý názor jedince, ale o pohled pedagogicky vzdělaného kolektivu. Jdou ale dle vyhlášky, která údajně praví, že musí nejprve pozvat do školy rodiče = paráda! Matka „kupodivu“ vše popře a odchází. Světe div se, chlapeček dostane doma „za odměnu“ ještě jednu nakládačku a až poté se má volat sociálka.

Nepřijde vám příměr těchto dvou případů naprosto šílený?

Jakoby nestačili problémy s islámem, ještě se budeme bát milovat vlastní děti.
Své malé dcerky pusinkuji denně, koupu je, mazlíme se. Protože je prostě otcovsky miluju a dávám jim to najevo. Vždyť je to proboha normální, krásné a je to moje rodičovská povinnost.
Člověk aby se bál, milovat své děti! Kde to žijeme?

Pak se ještě dozvím, že v Anglii holčička českých rodičů ve školce cucala panence hlavu a ti se o ni již roky soudí, vídají ji 2x do roka a mají ji angličtí pěstouni. článek
Ať žije obchod s dětmi v podání civilizovaného světa.

Vyzývám tímto všechny zdravě milující otce: Pusinkujte a hlaďte své děti. Koupejte je, objímejte je a dávejte jim najevo lásku (pochopitelně úměrně jejich věku). Vždyť malinké jsou jenom jednou a nikdo z nás nemá něco, co by pro něho znamenalo víc.

Pokud z nich mají jednou být také milující rodiče, nemohou žít v prostředí, kde se nedávají najevo city a láska. Kde jinde než doma v rodině by se měly tyhle 2 věci objevovat.

Autor: Leoš Patka | čtvrtek 29.1.2015 8:08 | karma článku: 29.24 | přečteno: 1549x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2021 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 290 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 55 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1564

Působím v oblasti komunikace, mám ji rád. Denně před ní však unikám do roubenky v Podkrkonoší. Píšu hodně o sportu, nikoliv však výhradně. Přeji příjemné čtení a moje starší blogy najdete na pankreativec.cz nebo FB/pankreativec

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...