Inzerát: Vyměním imigranta za Roma. Vyplatí se to!

18. 08. 2015 8:38:08
Už se toho napsalo a namluvilo mnoho a mnoho. Jedni se jich bezhlavě zastávají, ve druhých se probouzí pocity, za které by se ani „sám velký Adolf“ nemusel stydět.

Rozhodně to není jednoduchá situace. Já Vám s lehkou nadsázkou představím svou tradičně nereálnou, ale zajímavou úvahu.

Tato vlna „stěhování národů“ je bolestná až mrazivá, nabitá emocemi a hlavně je realitou současnosti, takže jde leckdy zdravý rozum stranou a vítězí emoce – něco pro mě. :)

Ba ne, tentokrát je má myšlenka zcela jasná a střízlivá.

Před děním dnešních dnů se k nám jednu dobu masivně valili Ukrajinci, tedy drsní chlapi – báli jsme se jich. Byl zde také boom Vietnamců, tedy „susi pani“ – byli divní. Nikdo u nás nebyl vítán s otevřenou náručí. Nakonec jsme jim ale odpustili, a který majitel stavební firmy nemá s „ukrajinským dříčem“ dobrou zkušenost? Kdo z Vás nikdy nenakoupil v „šikmooké večerce“, kde jste dostali skoro vše a s úsměvem? Tito imigranti dostali jednu šanci a využili ji. Dnes nevadí v podstatě nikomu, zvykli jsme si. A to i přesto, že vytvořili konkurenci na trhu práce, které se rozhodně nebojí.

A pak je zde jedna již tradiční menšina, která místy také nemá na růžích ustláno, ale na druhou stranu má v našem státě obří zastání, snažíme se je již desítky let integrovat a co víc, drtivou většinu z nich živíme – Romové. Dostali tolik příležitostí, a přesto stále dělají problémy.

Ano, jsou zde světlé výjimky, kterým není co závidět, ale je jich jako šafránu. Běžný Rom žije někde mezi zdevastovaným panelákem a úřadem práce, kde vždy něco dostane. Děti chodí s těmi našimi do školy, ale jsou nezvladatelné. Rodiče jsou pak mistři v podávání stížností na kohokoliv a na cokoliv – jsou totiž diskriminovaní, chudáčci.

Více popisu není třeba, myšlenka je jednoduchá. Opravdu si Vy odpůrci imigrantů myslíte, že existuje ještě nepřizpůsobivější a marnotratnější národ či menšina? Věříte, že tito lidé, kteří opustili své domovy, protože jim a jejich dětem hrozí smrt, nevyužijí svou šanci jako Ukrajinci a Vietnamci?

Já ne! Afričana bych hned vyměnil za Roma. Neboli vypravme je všechny krom vzácných výjimek na cestu na jih (první část výletu by se jim mohla líbit, cestují rádi) a u hranic měňme kus za kus jako ve starověku. Myslím, že my budeme po čase spokojeni, ale co bude proboha s Afrikou...?

A proč u nás tedy dle mého africké imigranty nechceme?
1. Strach z neznámého?
2. Strach z Islámu?
3. Strach o práci?

To třetí není vtip. Co když se totiž i tato vlna imigrantů bude chovat „vzorně“, chopí se příležitosti a bude zde žít stejně jako další bezproblémové menšiny? To zase bude muset Čech v práci o něco víc máknout, aby o ni nepřišel.

Sakra: jděte radši pryč, my už takhle makáme dost, i když nás to nebaví!

Autor: Leoš Patka | úterý 18.8.2015 8:38 | karma článku: 17.02 | přečteno: 1263x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 3 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 66 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.07 | Přečteno: 840 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.30 | Přečteno: 3173 | Diskuse
Počet článků 55 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1564

Působím v oblasti komunikace, mám ji rád. Denně před ní však unikám do roubenky v Podkrkonoší. Píšu hodně o sportu, nikoliv však výhradně. Přeji příjemné čtení a moje starší blogy najdete na pankreativec.cz nebo FB/pankreativec

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...