Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Hodnotíme a děláme si úsudek na základě kusých, mnohdy jednostranných informací vypuštěných do bahna zvaného internet. Podle posledních zpráv nebyly děti odebrány na základě ojedinělého udání ale na tomto rozhodnutí se podílela jak policie tak i další psychologové. Dle mého názoru se p.Bezděková při podezření na zneužívání zachovala správně, skoro bych řekl statečně. Další postup policejních a sociálních orgánů nemáme objektivně zmapovaný, těžko proto soudit, jestli byl právně a morálně v pořádku.

P.S.: po této kauze se nebudu divit lékařům, učitelům a jiným pedagogickým pracovníkům, že při jakémkoliv podezření na týrání dítěte otočí hlavu a budou se tvářit, že si nevšimli.

3 3
možnosti
MZ

Ano, dopracujme se k norskému modelu, kdy každý, kdo má pocit, že je něco s péčí o dítě v nepořádku, tak to má ohlásit.

A na základě tohoto hlášení BV koná.

Chápete to, stačí pocit, že dítě není správně živeno (nemá na svačinu ovoce) a už se hlásí BV, že mám pocit, že rodiče o dítě řádně nepečují.

Jen k té svačině bez ovoce - holčička měla v puse opakovaně afty a lékař doporučil vynechat ze stravy ovoce. BV ignoroval zprávu lékaře a dítě rodině odebral.

1 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1564x
Působím v oblasti komunikace, mám ji rád. Denně před ní však unikám do roubenky v Podkrkonoší. Píšu hodně o sportu, nikoliv však výhradně. Přeji příjemné čtení a moje starší blogy najdete na pankreativec.cz nebo FB/pankreativec

Seznam rubrik