Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Tedy takto zapálený a demagogický článek obvykle vídá člověk hlavně od Zelených, kteří nás přesvědčují, že OZE je samospasitelné.

Nikde třeba nevidím logickou otázku, proč alespoň část daní z kuřiva a alkoholu nejde na zdravotnictví.

Nikde nevidím ani zmínku o normálních lidech, kteří sice nesportují a nervou 2-5x více peněz do "bio /eko/ zelených" potravin, ale kteří se normálně nají, jedou na výlet, tam se projdou a jedou zas domů, nebo si vyjdou a projdou se.

Nikde nevidím informace, že existují i megamarkety, které produkují dobré výrobky (zkuste Jídlo s.r.o.). Nebo proč je zdravější mouka dražší, než ta čistě bílá, když tu je třeba vymílat více.

Proč pod každým článkem o kaprovi objevíte, že celý svět ho považuje za hnus, smradlavou a plevelnou rybu jen aby si nějaký ubožák nahonil ego, že je světový a že on je (třeba) Američan, i když tam jen utírá zadky Mexičanům. Ale cítí se nadřazen Čechům a tak hnusnou rybu by nežral, on má na lepší.

Vidíte jak rozsáhlé a složité téma to je? A vy demagogicky hopnete na to, že kdo nesportuje skončí v nemocnici s cukrovkou za 1000,- /den.

Tak si to své svaté zanícení užijte.

1 0
možnosti
LM

Priznam se bez muceni ,kapra nepozru,ne protoze je to plevel nebo co,ale protoze je to ryba. Tim padem nepozru ani zraloka,velrybu,mecouna,stiku a z tresky jedine jatra na bily vece s nadrobno nakrajenou cibulej ;-)

No a sardinky v pomazance taky snesu,ale ne moc casto,

Prase ovsem v kteroukoliv denni ci nocni domu,davam prednost studenymu z komina.

0 0
možnosti
VN

Jíst kvalitně neznamená automaticky dát si kuře v páře. Ono to kuře ze supermarketu vyhnané hormony, aby rychle vyrostlo, moc zdraví nepřinese. A když budu chtít kuře vykrmené přirozeně na dvorku, tak si musím připlatit. Jíst opravdu zdravě není levné v tom má autor pravdu.

0 0
možnosti
OS

Hormony v kuřatech i antibiotika jsou "Urban Legends" mezi lidmi. Už dlouhá léta jsou v EU zakázaná, takže není možné, abyste na ně běžně narazila v supermarketu. To by byl průšvih jako trám, srovnatelný s aférami s polskými potravinami a solí. Tím nechci říct, že kuřata krmená speciální krmnou směsí tak, aby vyrostla 2x rychleji, než na dvorku, jsou něco extra, ale nechte těch drbů o hormonech, ano? Není to pravda.

3 0
možnosti
TH

T80e88r48e35z78a 12H44o41l30á

25. 2. 2015 12:44

co přesně je nezdravé na šunce s vejci? Já si ji dávám přesně v tu chvíli, kdy si chci dopřát kvalitní snídani, která mě nasytí a má dobré hodnoty. A bábovce? Podle mě se v problematice vůbec nevyznáte, protože bábovka může být výživově velmi hodnotná a zdravá, pokud se udělá podle některých receptů.

3 1
možnosti
JH

Sorry, ale vaše poznatky(?) vážně nesedí...

3 1
možnosti
Foto

L72e76o59š 72P63a71t33k30a

25. 2. 2015 12:55

Ani VŠ v oboru na vše nestačí. Ale zde půjde spíš o komunikační mlhu. Obecně mi jde o to, aby byly vytvářeny podmínky, které lidi povedou ke zdravému životnímu stylu. Ano, je to hlavně o lidech samotných. Ano, vše se postupně lehce zlepšuje, ale výrazně pomaleji, než bych si přál.

0 0
možnosti
OS

Jak jste přišel na to, že třeba zdravé fazole jsou dražší, než bůček, nebo hovězí na svíčkovou? Nebo že kuřecí plátek na páře je dražší, než kuřecí plátek obalený v trojobalu a osmažený?

3 1
možnosti
Foto

Vepřo knedlo zelo stojí méně než kuře s rýží? Hemex s bábovkou stojí méně než celozrnná kaše? Viděl jste někdy ceny u "mekáče"? Myslím, že spořádat brambůrky na posezení stojí více, než si dát jedno jablko. Obezita je sakra drahá záležitost. Ano, jíte nekvalitní potraviny, které stojí v porovnání s kvalitními méně, ale zase jich sníte více. Takže zatímco vy zdarma běháte, někdo právě za velké prachy spořádal 20 dkg vlašáku s .... (vůbec mě nenapadá s čím se to dá jíst:) Já tedy musím říct, že od doby, co jím zdravě jsem dost ušetřila. Můj osobní názor.

2 0
možnosti
Foto

L77e17o71š 70P34a98t98k26a

25. 2. 2015 12:05

Vy i pan Staroch máte v podstatě pravdu. Ale já měl na mysli cenu bio potravin, kvalitní mouky, pečiva atd. Že takto sní člověk jídla méně je pravda, přesto jsou ceny špatně nastavené.

0 1
možnosti
AT

A opět temné nitky farmaceutických lobby, které rafinovanými metodami ovlivňujíí spotřebitelské chování obyvatel aby si zajistili obří zisky .... 

Autore, farmaceuti se vůbec snažit nemusí. Chvilku se pohybujte mezi prostým lidem a zjistíte proč. Daně na "nezdravá" jídla a dotaci "zdravých" nemůžete myslet vážně. Vláda, která by to udělala, do měsíce padne.

2 0
možnosti
Foto

L52e53o93š 94P39a23t85k23a

25. 2. 2015 11:13

To máte bohužel asi pravdu, ale je to hodně smutné, co říkáte?

0 0
možnosti
JN

A vy působíte v oblasti komunikace?

2 0
možnosti
PM

Vás teda musel někdo po ránu hodně naštvat.

1 0
možnosti
Foto

L79e15o14š 86P69a68t48k89a

25. 2. 2015 9:06

Naštvaný jsem vždy, když na lístku z obchodu porovnám ceny potravin.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1564x
Působím v oblasti komunikace, mám ji rád. Denně před ní však unikám do roubenky v Podkrkonoší. Píšu hodně o sportu, nikoliv však výhradně. Přeji příjemné čtení a moje starší blogy najdete na pankreativec.cz nebo FB/pankreativec

Seznam rubrik