Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Pokud zákaz nakonec projde, jakože stejně jednou projde, tak budou mít kuřáci svobodnou volbu. Jít do hospody, nebo nejít. (případně jít a zapálit si před hospodou). Je to daleko přirozenější právo volby, než naopak.

5 2
možnosti
Foto

L24e73o52š 47P30a80t78k89a

9. 12. 2015 14:43

Takhle se na to dá určitě také dívat, ale vezměte si situaci:

V hospodách platí zákaz, hlouček kuřáků kouří před hospodou na chodníku, po kterém procházejí lidi. Je to obtěžuje také, ač pouze projdou. Takže řešením je ve výsledku jedině úplný zákaz, protože kuřák obtěžuje v podstatě vždy někoho.

2 0
možnosti
PV

souhlas az na drobnou malickost. ten kdo si zapali doma pred detmi neni rodic, ale hovado.

4 0
možnosti

Neustále stejné argumenty. Zííív. Protikuřácký zákon samozřejmě má své proti. Jako všechno. Ale v principu je správný. Půjdeme-li po Vašich argumentech.

1) Pasivní kouření je velký problém, jak pro hosty, tak pro personál. Zkuste si představit fabriku, kde by pracovníci nebyli chráněni před splodinami s prohlášením, že mohou pracovat jinde. To bychom se vraceli do 19 století. Případně si zkuste představit prodejnu, kde se prodají i prošlé potraviny s tím, že následků si každý musí být vědom

2) Pohled člověka je v tom, že chci jít do hospody a nesmrdět. Nechci jet půl hodiny autobusem.

3) Pohled hostinského může být o tom, že mu tam přijdou lidé, co by jinak díky smradu nedorazili. Co vím, neexistují statistiky dokazující pokles zákazníků po zavedení zákazu kouření. Děti bych tam nemíchal, to je trapný argument.

4) Pohled společnosti. Ať si každý dělá co chce, dokud na to nemusím doplácet. Ať si každý hulí trávu, dává extázi, chlastá, kouří, ..., pokud si riziko zaplatí na daních. Ale ať hulí tam, kde to nemusím čuchat, extrázi či LSD si bere v kontrolovaném prostředí a pokud si dá trávu či se ožere, ať neleze do auta.

8 3
možnosti
KLS

To je hrozný blábol, co jste napsal. K tomu se snad nedá ani vyjádřit, jedině se zeptat, co se týče ad4) - chápete vůbec, že LSD a marihuana jsou na seznamu zakázaných látek? Tedy Váš příměr k cigaretám je nonsense stejně tak jako celý Váš příspěvek.Rv

3 0
možnosti
Foto

Ač nekuřák je má volba jestli půjdu do nekuracke hospody.

Pohybuji se ovšem po svých po ulici, létat neumím, kde jde kurak buď proti mně nebo přede mnou a hulí. kouř na mně.

Pokud toto protikuřácký zákon neřeší, tak je to zakon o ničem a jsem zásadně proti němu

8 0
možnosti

Máte štěstí, že tu volbu máte. Tipl bych si, že přes 50 % jí reálně nemá.

0 0
možnosti
ZB

No, já nekouřím, ale nepožaduju zákaz kouření všude. Ani si nevybírám restaurace podle toho jestli se tam kouří, ale podle toho, co a jak tam vaří a tak. Pokud se tam nekouří, je to milý bonus, ale ne zásadní hledisko.

A opravdu mě nijak nevadí, že se pak musím jít umýt, pokud jsem cítit kouřem, to bych totiž šla i bez toho, tak nějak považuji za samozřejmé se každý den umýt. To samé s praním, prostě je to špinavé, tak to dám k ostatnímu špinavému a vezmu si něco čistého.

Osobně si myslím, že ne/kouření by mělo být na majiteli provozovny.

Jo a odbíhání kuřáků je pěkně otravné, většinou jich chodí víc najednou a už se mi stalo, že jsem pak stejně klepala kosu venku s nima, než sedět sama u stolu.

11 0
možnosti
TK

Protikuřácký zákon nechrání nekuřáky před kuřáky, ale po právu všechny před toxickým kouřem od závislých kuřáků.

1. To má být jako co? Vyhrožujete za kuřáky, že když nemůžete hulit v hospodě, půjdete tím smradem zabíjet svoje děti? To ovšem pouze potvrzuje bezohlednost závislých kuřáků a nutnost ten problém řešit. Nebýt této bzohlednosti, žádný zákon nemusel vznikat.

2. Hostinský poskytuje se svolením státu služby a podmínky provozování služeb tedy stanovuje stát. Tečka. Jestli je objekt ve vlastnictví hospodského, nebo ne, je irelevantní.

3. Máte tak málo argumentů, že ze zoufalství používáte přirovnání s přejídáním, nebo nezdravou stravou. Jenže jedlík ohrožuje přejídáním pouze sebe, takže zde se jedná o jiný problém. Až dojde i na tento (a ono asi dojde), tedy na obecné další omezování prodeje cigaret, popřípadě alkoholu, pak srovnání s přejídáním a nezdravými potravinami bude na místě.

0 6
možnosti
Foto

1. Jen ukazuje pokrytectví těch co tvrdí, že jde o ochranu mládeže před kouřením.

2. To je typický názor všech bolševiků, že stát má právo povolit mi, jestli mohu někomu poskytnout nějakou službu a za jakých podmínek. 

3. Kuřák vás nijak v kuřácké hospodě neohrožuje, protože pokud jste nekuřák a vadí vám zakouřené prostory jsou pro vás určené nekuřácké hospody.

12 1
možnosti
RK

R44a34d26i23m 23K33a50l26a19s

9. 12. 2015 12:47

Než skončí doba, kdy bude jako nějaká mantra neustále opakováno, že kuřáci přestanou chodit do hospod (a budou snad sedět doma a kouřit na děti), nemá smysl diskutovat.

Tenhle mýtus byl v zahraniční zcela jasně vyvrácen a nezakládá se na pravdě. Restaurační zařízení odbytem zákazníků netrpí.

Dále - majitel nekuřáckého podniku se alespoň bude muset snažit, aby si své zákazníky udržel (poté co budou všechna zařízení nekuřácká), což by mělo spíše přinést zvýšení komfortu pro zákazníka. Pokud ovšem nejde o komfort hostinského. To bychom se ovšem vraceli před r. 1989. Opět lichý argument.

A nakonec - hygienické normy, předpisy, standardy atd. se neustále průběžně zpřísňují. Dnes už také v hostinci nepijeme vodu ze studny na dvoře, která je hned vedle kozího chlívku, a občas do ní spadne slepičí peří. Jsou to postupné kroky. A jednou přijde doba, kdy ostatní rizikové či přímo nezdravé potraviny budou zredukovány či zakázány. Děje se tak totiž průběžně.

0 2
možnosti
Foto

My se ovšem před rok 1989 vracíme. Líbí se mi jak ten návrat do socialismu okecáváte pokrokem a tím, že si všude na socialismus postupně docela dobře zvykají. ;-D;-D;-D

6 1
možnosti
PK

P43a30v71e25l 39K81u82l30a

9. 12. 2015 12:39

I  když jsem nekuřák, tak je mi úplně jedno, zda se bude v restauracích kouřit nebo ne. Jen by mě zajímalo, kolik z těch statečných bojovníků proti antikuřáckému zákonu chodí doma kouřit na balkon, do sklepa nebo do garáže, protože "stará by mu dala", kdyby kouřil doma :-)

1 0
možnosti
LH

pro Pavel Kula

A vidíte, zas jak píšu v dolením příspěvku.POKUD KOUŘÍ NA BALKONĚ OBTĚŽUJE SOUSEDY, ale tohle už nikdo neřeší, že kvůli jednomu kuřákovi musí mít sousedi zavřená okna.

3 0
možnosti
LH

Ač se to přímo netýká nekuřáckého zákona, kuřáci omezují lidi i v soukromí.

Nekuřáci jsou denně diskriminovaní.Na vojně když byla pauza na cigaretu, tak ti kdo kouřili, tam seděli, co jsme byli nekuřáci, tak tamhle dojděte, tohle smotejte, zkrátka kuřáci se flákali a nekuřáci za ně dělali různé věci.V každém zaměstnání,kde jsem pracoval, když se dva kuřáci bavili a kouřili, tak se jim nic nestalo.Když se baví dva nekuřáci, tak se flákají.ARGUMENT VŠECH MISTRŮ: "Ale oni přece kouří, vy se flákáte."

Známá bydlí v panelovém domě a nadává.Vrchní kuřáci jim klepou popel na balkon (nemohou tam mít proto prádlo) kouř od spodních kuřáků jde k nim balkonovými dveřmi do bytu a v létě nemohou mít otevřené tyto dveře.Další známá žije v činžovním domě, kde kuřáci chodí kouřit na chodbu.I v mrazech jsou otevřená okna a barák promrzá.Kdyby alespoň z rodiny chodili všichni najednou kouřit, ale to se courají po hodinách a tak jsou ve všech patrech na chodbách pernamentně otevřená okna.

Viděl už někdo, že by kuřák na zastávce MHD či u vlaku odhodil vajgla do odpadkového koše? Ne, to ho hodí na zem, nohou zašlápne a vajgla na botě nese dovntnitř.A to ještě honem potáhne a kouř už vyfukuje v autobuse či vlaku.

Vždy se říká, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.Tak proč kuřáci moji svobodu omezují na každém kroku?Když mně více kouří komín, tak je zle, ale kuřák na své zahradě kouří a mně to obtěžuje.Jestliže někdo namítne, že mám jít tedy jinam, tak proč nejde ten soused jinam když mu pod nos kouří můj komín?

6 0
možnosti

tak třeba v Brně pozoruju, ž e kouření na zastávkách už prakticky není vidět...

0 0
možnosti
Foto

Ano, pokud se bude ve všech hospodách vařit stejně,  a kuřácká část bude skutečně ODDĚLENÁ, pak žádný zákon není třeba.

Ostatně samotný kouření mi nevadí, ale to že po návratu z jakékoliv i jen několikaminutové návštěvy v hospodě musím všechno vyprat a vysprchovat se, to mne s€re. 

A taky bych zakázal kouření na veřejném prostranství, když přede mnou jde někdo se žvárem po chodníku nebo hulí na vedlejším balkónu a leze mi to do bytu, tak bych jim to čvaňho nejradši nacpal do krku...tady si jinou cestu vybrat nemůžu..

4 1
možnosti
Foto

L96e48o63š 54P95a35t54k71a

9. 12. 2015 12:18

V tom právě vidím ten rozdíl. Do hospody (soukromého podniku) jste šel dobrovolně, ale když Vás někdo omezuje na ulici nebo doma, zaslouží trest!

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1564x
Působím v oblasti komunikace, mám ji rád. Denně před ní však unikám do roubenky v Podkrkonoší. Píšu hodně o sportu, nikoliv však výhradně. Přeji příjemné čtení a moje starší blogy najdete na pankreativec.cz nebo FB/pankreativec

Seznam rubrik