Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Normální je nekouřit. Tečka.

Mnoho mých kamarádů kuřáků přímo vyhledává nekuřácké hospody a nedělá jim to problém, Proč nekuřák pingl, má inhalovat, že si to šéf přeje? Kecali jsme o tom u nás v hospodě a ani ti nejsilnější kuřáci s tím nemají problém, natož aby vyhrožovali přesunem jinam. Hospodskýmu je to jedno, ač je kuřák sám. Cigarety v hospodě neprodává asi pět let.

3 5
možnosti

"Normální je nekouřit" - není to nic jiného, než výkřik do tmy.

proč kuřák pingl inhaluje kouř? Protože si tu práci dobrovolně vybral a dobrovolně tam pracuje s vědomím rizik kouření. Že u vás to vidíte jinak neznamená, že je to to samé i v jiných podnicích.

15 0
možnosti

Melete jen dokola již známé argumenty, či jakoby argumenty. Taky si občas zapálím, ale ještě jsem se nikdy nesetkal po večírku s kuřákem, kterej by si stěžoval, že kvůli tomu, že musel chodit foukat před dveře vykouřil místo celé krabičky jako vždy tentokrát jen třeba pět válců;-D

3 1
možnosti
JF

J52a90n 76F71r68o64l91í28k

9. 12. 2015 11:58

Jste si spletl diskusi. Tady se nejedná o oslavy a večírky, ale prostou návštěvu reastaurace.;-)

2 0
možnosti
PV

P42a33v87e91l 88V49é67b11r

9. 12. 2015 11:50

Mnozí obhájci protikuřáckého zákona přehlížejí jednu důležitou (a rozhodující) věc:

Hospoda je SOUKROMÉ zařízení, kam nikdo nemusí jít, nechce-li. Je na vlastníkovi tohoto zařízení, jaké podmínky tam vytvoří  a stát mu do toho nemá co mluvit (pomíjím samozřejmě prohřešky typu podávání zkažených jídel, vydávaných za dobré, o čemž ale případný host není informován).

Pokud by byl případný host informován hned zpočátku, že hospoda je (ne)kuřácká, nebo kuřácká, ale v době oběda ne a tak podobně - mělo by být všechno v pořádku. Podle našeho všeobjímajícího státu ale ne.

Jest se ptáti, co nám zakáže příště? Kouření doma (také soukromý prostor)? Jíst vepřové? Nebo jakou další svobodu nám oseká?

Pro případné kritiky: Sám jsem nemilitantní nekuřák. Vyzkoušel jsem to v šesté třídě a dospěl k názoru, že je to zábava zcela prostřední, bez které se docela dobře obejdu, a ani na vojně mě nepřesvědčili (tam jsem říkal, že nejsem zženštělý typ a proto nekouřím).

13 3
možnosti
Foto

K92a21r24e85l 79M82á51d74l36e

9. 12. 2015 11:44

Karma. Jen k té možnosti sedět doma s lahváčem a kouřit dětem bych přidal ještě jednu alternativu. Asi dva roky nazad ve vesničce mé střediskové, kam jezdím na víkendy, nepadnul nový hospodský štamgastům do oka. Zrušil nějaká zaběhnutá privilegia. A skupina štamgastů z té ekonomicky nejsilnější kategorie se rozhodla hospodského vyhladovět. Složili se na výčepní zařízení a útulně si zařídili jednu garáž. Měli úspěch, hospodský vydržel snad jen půl roku.

Takže já bych to viděl jako alternativu, která by se po zákazu kouření mohla rozšířit. Oficiálně je to sousedské posezení, všichni spravedlivě platí náklady, ale pro nikoho žádný zisk navíc, a kouřit tam každý může třeba tři cigára najednou.

15 3
možnosti
Foto

L45e77o51š 11P54a10t87k23a

9. 12. 2015 11:48

R^ ano, i toto vnímám. A nemusí to být garáž, ale třeba šatna fotbalistů ;-(

1 0
možnosti
Foto

Vy působíte v oblasti komunikace? WOW! Být hlásnou troubou ovšem neznamená komunikovat..... 

Vy vlastníte restauraci, že o sobě tvrdíte, že problém nazíráte pohledem majitele restaurace? Sám jste společností nebo osobou mající mandát za ni hovořit?

Ad 1) vybírat můžete, máte-li z čeho, takže ve velkých městech, jinak máte smůlu. Např. zrovna v Semilech a okolí výběr nic moc... Kuřáci jsou těžcí závisláci, štamgasti do hospod přijdou, nejsou totiž závislí jen na niikotinu, ale často i na alkoholu a způsobu života, do něhož rituál návštěvy výčepu bezpodmínečně patří.

Ad 2) stát zasahuje do podnikání ve všech oborech a to mnohdy velmi tvrdě. Zkuste třeba zaprotestovat, že nehodláte svou zubní soupravu opatřovat odlučovačem rtuti (asi 40.000,-Kč). Nedělejte, že máme v ČR hafo restaurací kubánského typu. Ani Vy takovou sám nevlastníte.

Ad 3) Koukám, že byste rád zakazoval. Jenže kuřák zcela nevyvratitelně škodí okolí a o tom to je. Tlusťoch leda tak zahubí sám sebe, rakovinu jinému způsobit nemůže tím, že se přejídá. Jde o zdraví cizích lidí, ne o kuřákovo a jeho dětí. Co dělá doma, je jeho věc. A ku podivu většina kouřívá na balkonech nebo dokonce společných chodbách, aby ty své děti ochránila.

Taakže na co si tu hrajete?

8 11
možnosti
Foto

L13e33o71š 87P66a20t93k29a

9. 12. 2015 11:41

Svůj názor jsem vyjádřil, Vy jste ho myslím špatně pochopila a vyjádřila svůj.

2 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1564x
Působím v oblasti komunikace, mám ji rád. Denně před ní však unikám do roubenky v Podkrkonoší. Píšu hodně o sportu, nikoliv však výhradně. Přeji příjemné čtení a moje starší blogy najdete na pankreativec.cz nebo FB/pankreativec

Seznam rubrik